Kustannustehokas Ratkaisu

Foamit – kustannustehokas ratkaisu infrarakentamiseen

Kotimainen Foamit on markkinoiden kevein murske. Se on täydellinen vaihtoehto heikosti kantavalle tai upottavalle maaperälle ja nopeuttaa rakentamista haastavissa kohteissa. Foamit keventää rakenteen, toimii routaeristeenä ja mahdollistaa veden nopean läpivirtauksen. Foamitin tuomat ajansäästöt tarkoittavat selvää säästöä myös taloudellisesti, kun työmaalle sitoutunut pääoma saadaan nopeammin uusien projektien käyttöön.

Käyttökohteita:

  • Tiet ja kadut
  • Kenttärakenteet
  • Piharakentaminen
  • Putkien ympärystäytöt
  • Tukimuurit
  • Penkereet
  • Taustatäytöt

Foamit on kevyt, kasautuva ja kantava

Foamit valmistetaan puhdistetusta kierrätyslasista Forssassa. Lopputuloksena syntyy ominaisuuksiltaan erinomainen vaahtolasimurske: etuja ovat keveys, kasautuvuus ja kantavuus. Tilavuuspaino on vain viidesosa karkeasta hiekkamurskeesta. Korkean kitkakulman ja murtopintaisuuden ansiosta erillisiä tukipenkereitä ei tarvita, eivätkä rakenteet sorru kaivantoihin. Lisäksi kantavalla pinnalla voidaan jatkaa urakointia heti, materiaalin päällä pystyy kävelemään ja rakenteen tiivistäminen on helppoa.

Foamit soveltuu käytettäväksi myös pohjavesialueilla – kyseessä on ympäristöystävällinen ja vastuullinen kiertotaloustuote, jonka hiilijalanjälki on vain 0,31. Elinkaarensa jälkeen Foamit on uudelleenkäytettävissä samalla tavalla kuin puhtaat maa-ainekset.

(((Lataa tuotekortti)))

Case-esimerkki: E18 Turun kehätien perusparannus

Foamit valikoitui kevenneratkaisuksi E18 Turun kehätien perusparannushankkeeseen. Hankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja parantaa liikenneturvallisuutta Kausela­–Kirismäki-osuudella. Ominaisuuksiltaan Foamit on sitä, mitä hankaliakin kohtia sisältävällä työmaalla tarvitaan.  

Suunnittelijan näkökulmasta Foamitista löytyy erittäin hyvät asennus- ja mitoitusohjeet, joita pystyy käyttämään suunnittelun tukena. Sitä kautta suunnitteluratkaisut saadaan katsottua kuntoon, kertoo hankkeessa suunnittelijana toimiva Ville Suntio Destialta.

Alla olevalla videolla Destian työmaapäällikkö Henri Ilmonen kertoo omia kokemuksiaan Foamitin käytöstä tie- ja infrarakentamisessa.

(((Video)))

Lisätietoa infrarakentajille

Katso suunnitteluohjeet teknisen tuen sivulta
Lue lisää Foamit-tuotteista

Tilaa tuotenäyte

Ota yhteyttä