Foamit-skumglas

Foamit-skumglas är ett mångsidigt återvunnet material

Skumglasets är ett lättfyllnads- och isoleringsmaterial, som kan användas i en mängd olika strukturer inom infrastruktur- och husbyggande.

Foamit® är ett av de lättaste krossmaterialen på marknaden. Materialet är lätt att använda och tack vare den låga vikten kan man transportera sju gånger större volymer än samma vikt i stenkross.

Foamit tillverkas av renat returglas i Finland. Tack vare tillverkningsprocessen innehåller skumglasets inget organiskt material. Skumglas är inte brännbart och har goda vattenledningsegenskaper.

På grund av den skummade cellstrukturen har skumglas utmärkt värmeisoleringsförmåga. Skumglasets följsamhet och friktionsvinkel borgar för att underbyggnaden på arbetsplatsen är stabil.

Förpackningsstorlek: stor säck 1 m3. Partier över 20 m3 kan levereras som bulkleverans.

Skumglas komprimeras 10–25 % beroende på vibratorns vikt och antalet överfarter. Ett bandgående fordon eller en 200 kg vibratorplatta rekommenderas för packning vid infrastrukturbyggen. En vibratorplatta på 70–200 kg rekommenderas för packning vid husbyggen. Med 70 kg vibratorplatta komprimeras Foamit ca 5–10%. Foamit behöver inte komprimeras, om strukturen endast belastas med tillfällig gångtrafik. Komprimering krävs inte heller om Foamit endast används som fyllning utan krav på bärighet.

Kontakt