Foamit-vaahtolasimurske on monipuolinen uusiomateriaali

Vaahtolasimurske on kevennys- ja eristemateriaali, jota voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa infra- ja talonrakentamisen rakenneratkaisuissa. Markkinoiden ainoa ekologisesti kestävä murskevaihtoehto alentaa rakennusprojektin kokonaiskustannuksia. Sen hiilijalanjälki on luokkansa alhaisin (0,31 kg CO2/kg).

Foamit on markkinoiden kevyin murskemateriaali. Vaahtolasia on helppo käyttää ja sitä voidaan keveytensä ansiosta kuljettaa seitsenkertainen määrä kivimurskeeseen verrattuna. Foamit mahdollistaa nopeamman rakentamisprosessin: tarvitaan vähemmän työtä ja kalustoa, lisäksi toimitukset ovat nopeita, luotettavia ja vaivattomia. Lopputuloksena projektin kokonaiskustannukset laskevat.

Foamit valmistetaan puhdistetusta keräyslasista Suomessa. Valmistusprosessinsa ansiosta vaahtolasissa ei ole orgaanista ainesta. Vaahtolasi on luokiteltu A1-paloluokkaan ja sillä on hyvät vedenjohtavuusominaisuudet.

Vaahdotetun solurakenteen ansiosta vaahtolasimurskeen lämmöneristävyys on erinomainen. Vaahtolasimurskeen mukautuva asettuvuus ja kitkakulma takaavat tukevan alusrakenteen työmaalle.

Pakkauskoko: suursäkki 1 m3. Yli 20 m3 erät voidaan toimittaa irtotoimituksena.

Vaahtolasimurskeen tiivistyvyys on infrarakentamisessa noin 10–25 % käyttökohteesta, käytetystä tärypainosta ja tiivistysajokerroista riippuen. Infrakohteiden tiivistämiseen suositellaan tela-ajoneuvoa tai vähintään 200 kg:n tärylevyä. Talonrakennuskohteiden tiivistämiseen suositellaan 70–100 kg:n tärylevyä. 70 kg tärylevyllä tiivistettäessä Foamit tiivistyy noin 5 %. Talojen sisäpuolisissa täytöissä Foamitia ei tarvitse tiivistää, jos kyseessä on rakenne, jonka päällä kulkee vain satunnainen kävelyliikenne. Tiivistämistä ei myöskään tarvita, jos Foamitia käytetään täyttönä eikä siltä vaadita kantavuutta.

Ota yhteyttä