Uusioaines Oy

Uusioaines Oy
kerää, käsittelee ja kierrättää

Lasinkierrätystä laajassa mitassa

Uusioaines Oy edistää kiertotaloutta toteuttamalla ja kehittämällä vastuullista lasinkierrätystä. Keräämme ja vastaanotamme jätelasia, käsittelemme ja myymme sitä raaka-aineeksi teollisuuteen sekä valmistamme Foamit-vaahtolasimursketta infra- ja talonrakentamiseen.

Pääkonttorimme ja tuotantolaitoksemme ovat Forssassa. Yrityksen palveluksessa on 35 työntekijää ja sen suurimmat omistajat ovat Partnera Oyj (63 %) ja Suomen Teollisuussijoitus Oy (32 %). Toimimme osana Foamit Groupia, jolla on tytäryhtiöt myös Ruotsissa ja Norjassa.

Kysy lisää

Miikka Löfman

Miikka Löfman
Asiakaspalvelukoordinaattori
Puh. 050 479 5121
miikka.lofman@foamit.fi

Kari Mäkilä
Tuotantopäällikkö
Puh. 0400 906 415
kari.makila@uusioaines.com

Henry Rawstorne
Account Manager
Glass and Foamit export Sales
Puh. 050 571 2875
henry.rawstorne@uusioaines.com

Laatu ja ympäristö

Uusioaineksen toimintajärjestelmä on sertifioitu ISO 9001 ja ISO 14001 -standardien mukaan. Hyväksynnän sovellutusalueeseen kuuluvat kierrätyslasin kerääminen, jalostaminen ja toimittaminen sekä vaahtolasimursketuotteiden valmistus.

Lasinpuhdistusprosessimme ja sirutuotteidemme laatu on vahvistettu End of Waste -sertifikaatilla. Valmistamamme Foamit-vaahtolasin ympäristövaikutukset kertoo kattavasti tuotteen ympäristöseloste eli Foamit EPD (Environmental Product Declaration).

Pyrimme vastuullisuuteen myös työnantajana, mistä kertoo työterveys- ja turvallisuustoiminnallemme myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti. 

Osa pohjoismaista Foamit Group -kiertotalousyhtiötä

Uusioaineksen juuret ovat kivenmurskauksessa, josta siirryttiin 1980-luvulla lasinkäsittelyyn ja tehostuneen lasinpuhdistuksen myötä yhä laajempaan kierrätykseen.

Vuonna 1995 perustetun nykyisen Uusioaines Oy:n pääomistajiksi tulivat vuoden 2018 yrityskaupassa oululainen Partnera Oyj ja Suomen Teollisuussijoitus Oy. Samalla emoyhtiön nimeksi valittiin Partnera Glass Recycling Oy. 

Konserniin ostettiin kesäkuussa 2019 ruotsalaisen Hasopor AB, jonka kanssa Uusioaineksesta tuli Euroopan johtava vaahtolasivalmistaja. Vuoden 2020 alussa emoyhtiön nimeksi tuli Foamit Group Oy, ja vuonna 2021 sen tytäryhtiöksi liitettiin myös norjalainen vaahtolasinvalmistaja Glasopor AS. 

Ota yhteyttä

Kiinnostaako lasinkierrätys? Soita (03) 4243 100.