Foamit Group suunnittelee investointia vähäpäästöiseen vaahtolasimurskeeseen Norjassa

Foamit Group on päättänyt saattaa loppuun vähäpäästöiseen vaahtolasin valmistukseen liittyvän, arviolta 8–10 miljoonan euron investoinnin suunnittelun. Foamit Groupin norjalaisen tytäryhtiön Glasopor AS:n tehtaalle suunniteltu investointi sisältää kaksi uutta, tehokasta ja ympäristöystävällistä sähköllä toimivaa tuotantolinjaa, sekä nykyisten tuotantolinjojen modernisoinnin sähkökäyttöisiksi. Foamit Groupin suurimmat omistajat Partnera (omistusosuus 63 %) ja Suomen Teollisuussijoitus Oy (32 %) tukevat päätöstä ja investoinnin eteenpäin viemistä. Lopullinen investointipäätös tehdään investointisuunnitelman valmistuttua vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Suunnitellun investoinnin myötä Foamit Groupin vaahtolasin tuotantokapasiteetti kasvaa noin 20 prosenttia. Fredrikstadin lähellä Onsoyssä sijaitsevan tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistuu ja tehtaan tuotanto on tulevaisuudessa lähes päästötöntä. Uuden kapasiteetin lisäksi nykyiset fossiilista polttoainetta käyttävät tuotantolinjat muutetaan sähköllä toimiviksi. Onsoyn tehdas käyttää uusiutuvaa sähköä toiminnassaan.

”Suunniteltu investointi vahvistaa Foamit Groupin asemaa Pohjoismaiden merkittävimpänä vaahtolasinvalmistajana ja yhtenä alan suurimmista toimijoista maailmanlaajuisesti. Sen myötä valmistuskapasiteettimme kasvaa huomattavasti ja pystymme vastaamaan paremmin vaahtolasin kysynnän kasvuun kaikilla markkinoillamme. Odotamme innolla, että voimme tarjota infra- ja kiinteistörakentamiseen vaahtolasia, joka on tuotettu uusiutuvaa energiaa hyödyntäen”, sanoo Kalle Härkönen, Foamit Groupin toimitusjohtaja.

Foamit Groupin valmistama vaahtolasimurske on kiertotaloustuote ja kevyt rakennusmateriaali, joka valmistetaan lasinkierrätyksen sivuvirroista. Foamit Groupilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, jossa yhtiöllä on kaksi vaahtolasitehdasta, toinen Fredrikstadin lähellä Onsoyssä ja toinen Skjåkissa.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous