Foamit Group palvelee kestävää ja vastuullista kiertotaloutta

Foamit Group on kiertotalousyhtiö, joka tekee vastuullista työtä ympäristön ja ihmisten hyväksi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Pidämme huolta siitä, että yritysten ja kuluttajien toiminnasta syntyvä lasijäte päätyy tehokkaasti ja turvallisesti hyötykäyttöön.

Toteutamme kattavaa kiertotaloutta 100 % + 100 % -periaatteella:

  • keräämme ja otamme vastaan lähes kaikkia mahdollisia lasityyppejä
  • kaikki kerätty lasi hyödynnetään uusien tuotteiden valmistukseen.

Kierrätyslasin käyttö tuotteiden raaka-aineena säästää neitseellisiä luonnonvaroja, pienentää energiantarvetta ja hiilijalanjälkeä tuotteiden valmistuksessa sekä vähentää kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää.

Oma tuote-esimerkkimme tästä on Foamit-vaahtolasi, jota valmistamme muuhun hyötykäyttöön kelpaamattomasta lasiaineksesta. Voit lukea sen hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista Foamitin ympäristöselosteesta.

Suosimme vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita menetelmiä sekä kierrätyslasien keruussa, kuljetuksissa ja käsittelyissä että Foamit-vaahtolasin tuotannossa ja toimituksissa. Käytämme Forssan tuotantolaitoksella uusiutuvaa Väreen Vihreää sähköä. Lisäksi kerromme toiminnastamme avoimesti luotettavalla ja läpinäkyvällä viestinnällä.

Löydät toimintamme sertifioinnit ja suoritustasoilmoitukset Hyväksynnät-sivulta.

Kysy lisää lasinkierrätyksestä

Yhteystiedot

Kierrossa lasi saa aina uuden elämän

Kerätyt lasimateriaalit murskataan, puhdistetaan, lajitellaan ja värierotellaan Forssassa sekä toimitetaan raaka-aineeksi teollisuuteen. Kierrätyksen sivuvirtoja hyödynnämme Foamit-vaahtolasin valmistukseen.

Pakkauslasit: pullot, purkit, sairaalalasit ja vastaavat

  • Pakkauslasit saadaan kiertoon pullonpalautuksesta ja muista keruujärjestelmistä, teollisuudesta sekä jätehuollon kautta.
  • Käsittelyjen jälkeen niistä valmistetaan uusia lasipakkauksia, lasivillaa ja vaahtolasia. 

Tasolasit: ikkunalasit, purkulasit, tuulilasit, eristelasit sekä laminoidut, karkaistut, sävytetyt ja mainosteipatut lasit.

  • Tasolasien keruulähteitä ovat mm. rakennusyritykset, lasiliikkeet, lasitehtaat, autokorjaamot ja jätehuolto.
  • Käsitellyistä lasiaineksista valmistetaan lasivillaa, lasipakkauksia, uusia tasolaseja ja vaahtolasia.

Uusioaines mukana Lasten Liikennetaito -kampanjassa 

Noin 40 % lasten liikenneonnettomuuksista sattuu tutussa ympäristössä, kuten päiväkodin ja koulun sekä kodin välisillä matkoilla. Uusioaines osallistui haastekampanjaan, jossa toimitimme Forssassa Jokioisten Mäntypuiston päiväkotiin yhteensä 50 Liikennetaito-opasta. Ne ohjaavat lapsia hauskalla ja leikinomaisella tavalla turvalliseen liikennekulttuuriin sekä varovaisuuteen jalankulussa ja pyöräilyssä. 

Uusioaines tukee paikallista juniorikiekkoilua 

Tuemme nuorisourheilun puolella Rockets Loimaan U13-jääkiekkojoukkuetta, jossa Uusioaineksen kummipelaajana kiekkoilee #91Joonas Suvinen. Tsemppiä Joonakselle ja koko joukkueelle tuleviin peleihin! 

Ota yhteyttä

Kiinnostaako lasinkierrätys? Soita (03) 4243 100.