Eristyksellinen materiaali

Monikäyttöinen murske talonrakentamiseen

Foamit-murske on kevyt, lämpöä eristävä ja kantava kevenne- ja eristemateriaali.

Vaahtolasirakeet ovat murtopintaisia ja kitkaisia, minkä ansiosta murske kasautuu kevytsoraa paremmin. Mursketta on nopea ja helppo käsitellä. Rakenteisiin kohdistuvaa rasitusta voidaan vähentää Foamitin pienen ominaispainon ansiosta.

Vaahtolasimurskeen käyttökohteita ovat kaikki rakennusten perustamistavat, sisäpuoliset täytöt, kattorakenteet, tasakattoisten yläpohjien täyttö, tasavillakattojen kallistukset, routasuojaukset, pihakannet ja taustatäytöt.

Saman materiaalin käyttö talonrakentamisen eri vaiheissa tuo säästöä rakentajalle.

Talonrakentamiseen tarkoitetut pienet rakeet (Foamit 20) säilötään tehtaalla asvaltoidulla ja sääsuojatulla alueella, joten tuotteeseen ei pääse orgaanisia aineksia.

Foamit-murske talonrakentamisessa

  • Helppo ja nopea käsitellä
  • Vähentää rasituksia pienen ominaispainonsa ansiosta
  • Kasautuu kitkaisen pintansa ansiosta
  • Vahva kantavuus tiivistettynä
  • Kantaa kävelyä tiivistämättömänäkin
  • Lämpöä eristävä
  • Luokiteltu A1-paloluokkaan
  • Ei sisällä orgaanista ainesta
  • Hyvät vedenjohtavuusominaisuudet
  • Uudelleen käytettävä

Lisätietoa talonrakentajille

Katso suunnitteluohjeet teknisen tuen sivulta
Lue lisää Foamit-tuotteista

Foamit-uusiomateriaali on kiertotaloutta parhaimmillaan

Kestävä ja täysin kierrätettävä Foamit-murskemateriaali on vastuullinen vaihtoehto infra- ja talonrakentamiseen.

Foamit-vaahtolasimurske valmistetaan Uusioaines Oy:n tehtaalla Suomessa keräyslasista, joka on puhdistettu teollisessa prosessissa. Tehtaalle toimitetaan muun muassa tuulilaseja, tasolaseja ja pakkauslaseja, jotka puhdistamisen jälkeen lajitellaan eri laatuisiin sirulasiluokkiin. Näitä sirulaseja toimitetaan muun muassa lasivillateollisuuden ja pakkauslasiteollisuuden raaka-aineiksi. Osasta sirulasista tuotetaan Uusioaines Oy:n tuotantolaitoksella Foamit -vaahtolasia.

Keräyslasin käyttö raaka-aineena säästää neitseellisiä luonnonvaroja. Foamitilla on tutkitusti alhainen hiilijalanjälki (Foamit 0,31, kevytsora 0,39). Foamitin tuotannossa merkittävä osa hiilijalanjäljestä koostuu ulkomailta tuotavan vaahtolasin tuotannossa käytettävän lasimurskeen logistiikkakustannuksista. Ilman Foamitin tuotantoa tämä lasimursketyyppi kuitenkin päätyisi kaatopaikoille niissä Euroopan maissa, joissa vaahtolasia ei voida rakentamisessa hyödyntää (esimerkiksi luja maaperä). Foamitin tuotantoon ei myöskään käytetä neitseellisiä luonnonvaroja. Foamitilla on siksi merkittävän positiivinen hiilikädenjälki

Foamit on hyväksytty Nordic Ecolabel -tuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsen-merkityissä taloissa.

Foamit sopii käytettäväksi myös pohjavesialueilla.

Ota yhteyttä