Foamit Groupiin kuuluva Uusioaines Oy sai vastuullisuudestaan EcoVadiksen Silver-tason tunnustuksen

Lehdistötiedote 13.6.2023

Foamit Group on kiertotalousyhtiö, joka tekee vastuullista työtä ympäristön ja ihmisten hyväksi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiö pitää huolta siitä, että yritysten ja kuluttajien toiminnasta syntyvä lasijäte päätyy tehokkaasti ja turvallisesti hyötykäyttöön. Suomessa toimivan Uusioaines Oy:n lisäksi konserniin kuuluvat Hasopor Ab Ruotsissa ja Glasopor AS Norjassa.

Uusioaines Oy vastaanottaa vuosittain noin 80 000 tonnia kierrätyslasia, joka on 70 prosenttia Suomen kierrätyslasista. Yhtiö valmistaa siitä lasiteollisuuden raaka-ainetta lasiteollisuudelle ja vaahtolasimursketta infra- ja talonrakentamiseen. Uusioainekselle myönnetty Silver-tason tunnustus EcoVadiksen vastuullisuus- ja yhteiskuntavastuuarvioinnissa tarkoittaa, että yritys kuuluu parhaimpaan 25 prosenttiin EcoVadiksen arvioimista yrityksistä. Uusioaineksen pistemäärä 68/100 oikeuttaa Silver-tasoon. Korkeimman pistemäärän, 70/100, Uusioaines sai ympäristösuorituksestaan sekä työ- ja ihmisoikeuksista.

”EcoVadis on kansainvälisesti tunnettu vastuullisuusarviointi ja olemme tyytyväisiä saamaamme tunnustukseen. Tämä on hieno osoitus vastuullisuustyöstämme”, Foamit Groupin vastuullisuusjohtaja Tiina Partanen sanoo. ”Ympäristövaikutusten perinpohjainen ymmärtäminen on ensiaskel matkalla kohti strategisten ympäristötavoitteiden saavuttamista. Kerromme avoimesti tuotteemme ympäristövaikutuksista auttaakseen myös asiakkaitamme ja sidosryhmiämme heidän oman toimintansa kehittämisessä ja ympäristövastuullisuudessa.”

”Lisäksi kolmannen osapuolen antama varmenne on osoitus pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta vastuullisuustyöstämme. Ecovadis varmistaa myös asiakkaittemme ja kumppaneidemme suuntaan tuotteemme ja palvelumme vaatimusten täyttymisen. Kehitämme määrätietoisesti oman toimintamme laatua ja minimoimme ympäristövaikutukset. Foamit-vaahtolasimurske on ekologinen valinta: se valmistetaan 99-prosenttisesti kierrätyslasista ja sen hiilijalanjälki on luokassaan alhainen. Kestävä kehitys on siten toimintamme ytimessä ja edistämme sitä kaikissa toimissamme”, Tiina Partanen kiteyttää.

EcoVadiksen kehittämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden arvioida toimittajiensa suoriutumista ympäristö- ja yhteiskuntavastuussa maailmanlaajuisesti. Arviointiperusteita on neljä: ympäristö, työ- ja ihmisoikeudet, liiketoiminnan eettisyys sekä kestävät hankinnat.

Lisätietoja

Foamit Group

Tiina Partanen, vastuullisuusjohtaja

Puh. +358 40 560 7562

tiina.partanen@uusioaines.com

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous