Foamit on vastuullinen valinta

Perinnemestari on Hannu Rinteen pitkäaikainen projekti, jonka pohjana on rakkaus vanhoihin taloihin sekä niiden oikeanlaiseen kunnostamiseen ja ylläpitoon. Hän jakaa tähän liittyvää tietoa ja opastusta muun muassa verkkosivujen, televisiosarjan, kirjojen opetustyön ja luentojen muodossa. 

Perinnemestarina Rinteen tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaista rakentamista, jossa arvostetaan suomalaista rakennusperintöä, estetiikkaa ja tunnelmaa. Avainasiana on noudattaa terveen rakentamisen periaatteita, käyttää vain puhtaita luonnonmateriaaleja ja välttää esimerkiksi haitallisia kemikaaleja.

Vaikka perinnerakentamisessa pyritään kunnioittamaan perinteisiä materiaaleja, vaatii vanhan talon terveyden varmistaminen joskus uusiakin ratkaisuja. Erilaisia eriste- ja rakennemateriaaleja tutkittuaan Rinne on innostunut vaahtolasista, jonka etuja ovat keveys, helppo käsiteltävyys, kasautuvuus ja kantavuus. 

Kotimaisen, kierrätyslasista varmistettavan Foamit-vaahtolasin hiilijalanjälki on luokassaan alhainen, se sopii uudelleen käytettäväksi eikä se aiheuta myrkyllisiä päästöjä sisäilmaan tai ympäristöön. Siten se vastaa myös ekologisuudeltaan perinnerakentamisen periaatteita.

Vaahtolasi tarjoaa uusia vaihtoehtoja alapohjan kunnostukseen

Vanhoissa taloissa ongelmia löytyy tyypillisesti alapohjasta. Huonoja ratkaisuja on pahennettu entisestään uusilla väärillä korjaustavoilla, joissa on unohdettu varmistaa rakenteen hengittävyys. Kun kosteus ei pääse luonnollisesti haihtumaan eikä rakenne kuivumaan, syntyy helposti sekä ihmisten että talojen terveyttä uhkaavia homevaurioita.

Ongelmien täydellinen korjaaminen voi vaatia suuria rakenteellisia muutoksia, mutta monesti niiltä voidaan välttyä ratkaisuilla, joissa käytetään vaahtolasia osana kosteudenhallintaa. Se voi toimia veden kapillaarisen nousun esteenä sekä osittain myös lämmöneristeenä. 

Perinnemestarin kotisivuilla opastetaan muun muassa, kuinka multapenkkirakenteita voi kunnostaa lämpimiksi täyttämällä ryömintätilan vaahtolasilla. Materiaalin kestävä kantavuus varmistaa, että sen voi täryttää tiiviiksi ja lattiarakenteet voivat olla sen varassa ilman erillisiä pilareita.

Jätä yhteystietosi ja lataa Perinnemestarin rakennusohjeita

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous