Talonrakentaminen

Vaahtolasista valmistuu tasainen alusta yläpohjan betonivalulle

Espoon Vermonniittyyn rakennetaan uutta 8 000 asukkaan lähiötä. YIT Oy:n vastaava työnjohtaja Jouko Nurmi on löytänyt kevenne- ja lämmöneristemateriaali Foamitista luottotuotteen kerrostalojen yläpohjiin. Foamitin tilaaminen työmaalle käy helposti. Luotettava ja palveleva kuljetussuunnittelu varmistaa murskeen saatavuuden korkeankin kysynnän aikana.

Kuormat toimitetaan luotettavasti 2 – 3 tunnin välein ja lastin tuonut rekka vie samalla tyhjän säiliön pois. Sujuva toimitustapa on kustannustehokas.
Nurmi on käyttänyt Foamitia kolmen vuoden aikana useissa kohteissa Vermonniittyllä. Kaksi niistä on jo valmistunut, ja vuoden kuluessa valmistuvat vielä asuntoyhtiöt Espoon Proosa ja Espoon Loru. Nurmi on todennut vaahtolasin toimivaksi ratkaisuksi, jonka ominaisuudet erottavat sen kilpailijoista. Laadukkaaseen tuotteeseen on helppo luottaa.

– Foamit-murske on turvallinen tuote ja eristearvot ovat yhtä hyvät. Foamitin hyödyt eli ekologisuus ja tekniset ominaisuudet ovat yhtä tärkeitä, Nurmi kertoo.

Vaahtolasimurske on ympäristöystävällinen tuote. Kierrätyslasista valmistelulla murskeella on markkinoiden alhaisin hiilijalanjälki.

Kitkakulma on eduksi rakennusvaiheen jälkeenkin

Vermonniityn Runoilijan piha -kokonaisuuden kerrostalojen yläpohjat ovat pääosin ontelolaattarakenteisia. Vaahtolasimursketta asennetaan yläpohjaan noin metrin paksuinen kerros, jonka tarkoitus on estää lämmön karkaaminen. Samalla se muodostaa tukevan alustan betonilaatalle ja eristekermeille.

Nurmen mukaan epäorgaanisena eristeenä vaahtolasi toimii hyvin yläpohjassa. Vaahtolasin lämmönläpäisykerroin sekä ilmaääneneristysluku ovat hyvät.

Suuren kitkakulman ansiosta vaahtolasimurske pysyy hyvin paikallaan eikä lähde leviämään päältä käveltäessä toisin kuin materiaalit, joiden pyöreillä rakeilla on pieni kitkakulma.

Kantava alusta nopeuttaa työntekoa ja takaa samalla laadukkaan lopputuloksen. Tasainen alusta muodostaa pitkäkestoisen rakenteen, koska siihen ei tule monttuja, jotka vaatisivat korjaamista.

– Kun alusta on tukeva, valusta saadaan mahdollisimman tasainen eikä siihen jää monttuja, kuten kevytsoralla. Monttuja tulisi korjata ennen eristeiden laittoa, joten Foamit vähentää korjaustyötä, Nurmi kertoo.

Foamitin kasautuvuus on eduksi myös rakennusvaiheen jälkeen. Ilmastointiputkia korjatessa vaahtolasi ei valu kaivantoon, vaan pysyy reunoilla, mikä vähentää työkustannuksia.

Luotettavat toimitukset

Nurmi on tilannut syksyn toimitukset jo kuukausia ennakkoon. Vaahtolasimurskeen tilaaminen pitkän ajan päähän varmistaa tuotteen saatavuuden korkean kysynnän aikana. Tilaus on joustava: toimitusta on mahdollista siirtää eteenpäin tai perua kokonaan.

Vaahtolasimurske toimitetaan Vermonniitylle rekkakuormissa. Yli 100 kuution lasti jakautuu kolmeen säiliöön, jotka tuodaan yksitellen rakennuspaikalle. Säiliöstä murske kipataan laatikkoon, joka nostetaan nosturilla vesikatolle.

Nurmen mukaan mursketta tarvitaan yläpohjaan noin 300–400 kuutiota eli kolme rekallista. Foamitilta onnistuu tilata suuriakin määriä samana päivänä toimitettavaksi.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous