Infrarakentaminen

Helppokäyttöinen Foamit kevensi rakenteita Kannelmäen salaoja- ja sadevesiremontissa

Helsingin Kannelmäessä toteutettiin kesällä 2023 rivitaloyhtiön laaja alapohja- ja viemärisaneeraus, jossa hyödynnettiin rakenteiden keventeenä Foamit-vaahtolasia. 

Pääurakoitsijana projektissa toimi Terrawise, joka palvelee asiakkaitaan Uudenmaan ja Pirkanmaan alueilla mm. infra-, maa- ja viherrakentamisen sekä louhintatöiden erikoisosaamisella.

Kannelmäen Vanhaistentiellä kyse oli suuren rivitaloyhtiön kokonaisuudesta, jonka iäkkäiden talojen salaojat ja sadevesijärjestelmät kaipasivat uudistusta.

Terrawisen maanrakennuspuolen työpäällikkö Marko Paloniemi tarkentaa, että kohteessa tehtiin salaoja- ja sadevesiremontti talojen vierustalle, jossa oli salaojia yhteensä 3 km ja viemäröitävää sadevettä 3,4 km:n matkalla.

– Kyse oli perusparannustöistä, joilla salaojat ja sadevesien viemäröinti kunnostettiin nykynormien mukaisiksi. Samalla tehtiin maarakentamista, jolla ohjattiin talojen seinänvierusten maat laskemaan poispäin rakennuksesta rakenteiden kostumisen ehkäisemiseksi.

Projektissa käytettiin Foamit-vaahtolasia rakenteiden keventeenä sekä sokkelin ulkopuolella kapillaarikatkona ja eristeenä. Foamitia asennettiin salaoja- ja sadevesilinjaan sekä asuntojen alapohjiin yhteensä noin 1900 m2:n laajuudella ja 200 mm:n paksuisena kerroksena. Vaahtolasin puhallustyöt suoritti Uudenmaan Imupalvelu Oy.

Paloniemen mukaan Terrawise on käyttänyt Foamitia useissa aiemmissakin projekteissaan, ja kokemukset vaahtolasista ovat hyviä.

– Tähänkin kohteeseen valittiin Foamit, sillä se toimii hyvin sekä keventeenä että lämmöneristeenä. Vaahtolasimurske on lisäksi helppo asentaa, ja puhallukset sujuivat nytkin todella vaivattomasti. Mielestäni tuotteen parhaisiin puoliin kuuluukin sen helppokäyttöisyys.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous