Referenssit

Kostean alapohjan kunnostus Foamitin avulla

Eerola-Yhtiöt Oy toteutti Riihimäellä rintamamiestalon alapohjan kunnostushankkeen, jossa maatäytön ongelmat korjattiin Foamit-vaahtolasimurskeen avulla.

Riihimäen projekti lähti liikkeelle Helsingin Messukeskuksessa maaliskuisilla Kevätmessuilla. Eerola-Yhtiöiden myyntiedustaja Raino Holmin juttusille tullut asiakas kertoi talostaan, jonka alapohjan maatäytössä oli kosteutta.

– Kohteessa piti poistaa alapohjasta maata ja korvata se muulla täyttömateriaalilla. Hän kysyi meitä töihin ja mielipidettäni sopivasta materiaalista. Suosittelin Foamitia, koska se on tällaisiin alapohjarakenteisiin järkevä ja toimiva tuote, kertoo Holm.

Kun Eerola-Yhtiöiden Juha Kokko saapui kunnostuskohteeseen, löytyi alapohjan maatäytöstä kosteuden lisäksi muutakin ongelmaa.

– Maatäytössä oli käytetty materiaalia, jonka seassa oli myös orgaanista ainesta. Epätasaisesta alapohjasta poistettiin lopulta vanhaa maa-ainesta 10–40 cm, kertoo Kokko.

Tämän jälkeen alapohjaan levitettiin erotteleva suodatinkangas. Sen päälle puhallettiin vaahtolasia 250 mm:n kerros, jolloin alapohjaan jäi vielä 80 cm tuulettuvaa ilmatilaa. Yhteensä vaahtolasimursketta käytettiin kohteeseen noin 20 m3.

– Urakka kesti kaiken kaikkiaan muutaman päivän, ja suurin osa ajasta meni maa-aineksen imurointiin. Suodatinkankaan levitys vei muutaman tunnin ja varsinainen Foamitin puhaltaminen hoitui noin kolmessa tunnissa. Sehän on helppoa hommaa, sillä vaahtolasi on materiaalina kevyttä ja tulee hyvin ulos letkusta. Kun työn saa alkuun, voi mursketta puhaltaa penkkaa vasten tasaiseksi matoksi, jolloin työ sujuu nopeasti ja kevyesti, vakuuttaa Kokko.

Hän toivookin, että Foamitin käyttö puhalluksissa yleistyisi vielä nykyistäkin nopeammin.

– Riihimäen rintamamiestalo oli sikäli tyypillinen käyttökohde, että vaahtolasia hyödynnetään paljon juuri alapohjasaneerauksissa, joihin se on erinomainen materiaali.

Eerola-Yhtiöiden puhalluksissa on aina kaksi työntekijää, joista toinen hoitaa auton päässä puhalluskahvoja ja toinen on työkohteessa talon alla letkun päässä. Työn aikana yhteyttä pidetään radiopuhelimilla. Murskeen pölyämistä ehkäistään auton puhallusperään asennetulla vesitysrenkaalla, jonka tuottama pieni vesisumu sitoo pois suurimman osan pölystä.

Vaahtolasi kasautuu, kantaa ja kestää

Raino Holm vahvistaa, että Riihimäen projekti sujui hyvin ja asiakaskin oli tyytyväinen tehtyyn lopputulokseen. Suurtehoimuroinnit ja puhallukset ovat vain pieni osa Eerola-Yhtiöiden laajaa palvelutarjontaa, mutta Raino Holm myy niitä valtakunnallisesti ympäri maata.

Yrityksellä onkin laajalti kokemusta erilaisista materiaaleista. Puhalluksissa käytetään eniten edullista sepeliä, mutta yhä enemmän on alettu kiinnittää huomiota muihinkin tuoteominaisuuksiin ja laatuun, joiden suhteen vaahtolasi on hyvä vaihtoehto.

– Foamitin tärkeä vahvuus on, että se on kiven muotoisena kasautuvaa ja kantavaa. Kun murske puhalletaan kohteeseen, se asettuu ja pysyy hyvin paikallaan, vaikka tilassa pitäisi liikkua esimerkiksi huoltotöiden vuoksi. Tämä on suuri etu varsinkin alapohjissa, joten suosin niissä ennemmin Foamitia kuin muita kevyitä tuotteita.

Holm toi Foamitin itse Eerola-Yhtiöille puhallettavaksi materiaaliksi siirryttyään myyntitehtäviin noin puolitoista vuotta sitten.

– Kävimme tuolloin Foamitin tehtaalla tutustumassa vaahtolasin valmistukseen. Lähdettiin liikkeelle prosessin alusta lasinsiruista ja katsottiin läpi uunit ja muut vaiheet. Pidimme myös testipuhalluspäivän ja kokeilimme, miten erilaiset vaahtolasirakeet liikkuvat letkuissa ja autoissa. Saimme hyvän perehdytyksen siihen, kuinka tuote käyttäytyy.

Holmin mukaan yhteistyö Foamitin kanssa on muutenkin toiminut todella hyvin. Työmaille tilatut vaahtolasitoimitukset ovat saapuneet paikalle täsmällisesti, ja mahdollisiin kysymyksiin on saatu vastauksia ja apua.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous