Talonrakentaminen

Palamaton vaahtolasi tuo turvaa polttoaineen jakeluasemille

Jyväskylän Keljon Prisman yli 25 vuotta vanhan polttoaineen jakeluaseman tilalle rakennetaan uusi asema, joka vastaa paremmin nykyajan tarpeita. Uudistuksesta vastaava U-Cont Oy käyttää Foamitia polttoainesäiliöiden huoltokuilujen täytöissä.

Osuuskauppa Keskimaalle kierrätysmateriaalista valmistettu Foamit edustaa samaa linjaa, jota se noudattaa uusissa moderneissa polttoaineissaan. Yritys käyttää polttoaineiden raaka-aineena jätteestä valmistettua etanolia.

– Kaikessa toiminnassamme pyrimme aina huomioimaan ympäristöystävällisyyden ja ekologisuuden. Ekologisuus on meille arvokysymys, polttonestekaupan palvelupäällikkö Lauri Salo Osuuskauppa Keskimaalta kertoo.

U-Cont Oy pussittaa Foamitia kestäviin pusseihin tehtaallaan ja täyttää niillä jakeluasemien maanalaisia ilmatiloja. Täyttäminen on turvatoimi, jonka tarkoitus on pienentää räjähdysriskiä, jos huoltokuiluun pääsee räjähdysvaarallista polttoainetta.

Foamit-rakeen palamattomuus takaa laadukkaan ja turvallisen materiaalin käytettäväksi polttoaineen jakeluasemilla. Foamit valmistetaan kuumentamalla puhdistetusta keräyslasista, minkä ansiosta vaahtolasissa ei ole orgaanista eli paloa edistävää ainesta. Sen paloluokka on A1, joka takaa paloturvallisuuden kaikissa käyttökohteissa.

– Käytämme Foamitia lähes aina vastaavanlaisissa kohteissa. Se kuuluu vakiotarjontaamme, myyntijohtaja Joel Sistonen U-Cont Oy:stä kertoo.


Jakeluasemien maanalaisten ilmatilojen täyttäminen Foamitilla on turvatoimi, joka pienentää räjähdysriskiä, jos huoltokuiluun pääsee räjähdysvaarallista polttoainetta.

Foamitin keveys helpottaa huoltotoimenpiteitä

Idea Foamitin hyödyntämisestä polttoaineenjakeluasemien täytöissä juontaa juurensa vuosien taa, kun U-Cont Oy:ssä pohdittiin aiemmin täyttömateriaalina olleelle kevytsoralle vaihtoehtoa. Vaahtolasimurskeeseen päädyttiin sen keveyden, helpon käsiteltävyyden ja erinomaisen hinta-laatusuhteen vuoksi.

– Halusimme materiaalin, joka ei läpäise kaasuja ja joka olisi mahdollisimman kevyt. Hyvä hinta-laatusuhde on eduksi, koska se tekee työstä kustannustehokasta, Sistonen kertoo.

Paloturvallisuuden lisäksi keveys ja sen mahdollis tama helppo käsiteltävyys ovat Sistosen mukaan tuotteen avainominaisuuksia. Foamit-pussien keveys helpottaa polttoaineenjakeluasemien huoltamista, koska pussit on helppo poistaa huollon ajaksi.

– Asiakkailta olemme saaneet palautetta, että huolto on ollut helppoa, koska murske on kevyttä. Pussien laatu ja kestävyys ovat myös keränneet kiitosta, Sistonen sanoo.

Ympäristöystävällisyydestä on etua rakennuslupaa hakiessa

Foamitilla on luokassaan markkinoiden alhaisin hiilijalanjälki. Ekologisuus on tärkeää myös U-Contille, ja yritys haluaa tarjota parhaat mahdolliset ratkaisut ja tekniikan arvokkaan maaperän ja ympäristön suojelemiseksi. – Käytettävien rakennusmateriaalien ympäristöystävällisyys on myös aina eduksi, kun haetaan polttoaineenjakeluasemalle rakennuslupaa, Sistonen lisää.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous