Foamit keventää osaltaan Godain ekotalojen hiilijalanjälkeä

Godai Oy on suomalainen ekologisen ja terveellisen rakentamisen edelläkävijä, joka rakentaa korkeatasoisia, sertifioituja ja pienen energiatarpeen puupientaloja. Yritys pyrkii toiminnassaan kokonaisvaltaiseen vastuullisuuteen apunaan useat suomalaiset ekologisesti kestävät rakennusalan innovaatiot, materiaalit ja kumppanit.

Nina ja Tero Ingeliuksen luotsaama Godai rakentaa parhaillaan kylämäistä asuinaluetta Paraisten Kirkkosalmenrantaan, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Turusta. Yrityksen perusidean mukaan toteutetaan tässäkin hankkeessa ekologisia asuinkohteita mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.

As Oy Paraisten Aurinkokaari perustuu ekotalokonseptiin, jonka ensimmäinen mallitalo valmistuu alkukesän aikana. Seitsemän noin 150 neliön pientaloa on tarkoitus saada valmiiksi alkuvuoteen 2023 mennessä.

Paraisten ekotalojen ympäristöystävällisyys varmistetaan harkituilla materiaalivalinnoilla. Perustuksissa käytetään kevennysaineena Foamit-vaahtolasimursketta, jonka etuna on keveyden, kasautuvuuden ja kantavuuden lisäksi luokassaan pieni hiilijalanjälki.

Vaahtolasi vastaa vastuullisuuden vaatimuksiin

Godai hakee ekotalomallilleen useita laadukkaan ja vastuullisen rakentamisen sertifikaatteja, kuten Pohjoismainen Joutsenmerkki, RTS-Ympäristöluokitus, FSC ja PEFC-puusertifiointi, Active House ja Kuivaketju10-status.

Yritys haluaa osaltaan toimia esimerkkinä tulevaisuuden ekologisesta rakentamisesta hyödyntämällä jo nyt olemassa olevia turvallisia ja kestäviä ratkaisuja. Tiukkoihin ympäristövaatimuksiin vastataan muun muassa käyttämällä ekotalojen pohjatöissä soran sijaan kevennysaineena Foamit-vaahtolasimursketta.

Foamit sopiikin erinomaisesti ekologiseen kokonaisuuteen. Kierrätyslasista valmistetulla vaahtolasimurskeella on luokassaan pieni hiilijalanjälki, ja sitä voidaan käyttää Joutsen-merkityissä taloissa. Savimaalle kohoavien ekotalojen rakentamisessa Foamitin etuja ovat myös sen ainutlaatuinen keveys ja hyvä kantavuus.

Lue lisää aiheesta Godain verkkosivuilla.

Lue lisää vaahtolasin käytöstä alapohjassa ja perustuksissa.

Ota yhteyttä

Soita 050 432 5805 tai

Pyydä tarjous